Fellow finance

Fellow Finance

Kuluttajille suoraa rahoitusta eli vertaislainapalvelua tarjoavasta Fellow Finance Oyj:stä tuli toukokuussa 2015 Taalerin osakkuusyhtiö, kun sijoitimme Fellow Financeen kaksi miljoonaa euroa. Samalla myimme rahoitusyhtiö Lainaamo Oy:n koko osakekannan Fellow Financelle.

Fellow Financelle viime vuosi, sen toinen tilikausi, oli läpimurtovuosi ja nopean kasvun aikaa. Yritys kasvoi vertaislainamarkkinoita ja kilpailijoitaan nopeammin Suomessa. Fellow Finance nousi jo neljänneksi suurimmaksi palveluntarjoajaksi Manner-Euroopan vertaislainapalvelumarkkinoilla välitettyjen vertaislainojen määrällä mitattuna. Tilikauden aikana yritys panosti merkittävästi palvelunsa kehittämiseen ja tunnettuuden kasvattamiseen.

Vuonna 2015 Fellow Financen palvelun välityksellä lainoihin sijoitettiin yli 22 miljoonaa euroa ja palvelun käyttäjiä oli noin 50 000 (+420 prosenttia). Suomalaiset yksityishenkilöt hakivat palvelusta lainaa yli 300 miljoonalla eurolla. Suomalaisten sijoittajien lisäksi lainoja rahoittivat sijoittajat 24 eri maasta. Fellow Finance -konsernin liikevaihto oli neljä miljoonaa euroa ja liikevoitto 450 000 euroa.